Skip to main content

Kosten & erelonen

Fides Law communiceert duidelijk en open over haar kosten en erelonen.

Omdat het verloop van een zaak nooit te voorspellen valt, kunnen we moeilijk exact inschatten wat de uiteindelijke totale kostprijs van je procedure zal zijn. Na een eerste consultatie bezorgen we je wel een betrouwbare indicatie van de kosten en bespreken we de financiële voorwaarden. Bij de opstart van je zaak vragen we een provisie met een minimum van 500 euro + 21 % BTW.

Na deze provisie volgt een eerste gedetailleerde factuur waarbij de provisie in mindering wordt gebracht.

Overeenkomstig de Richtlijnen van de Orde van Vlaamse Balies begroten we de kosten en erelonen als volgt (excl. btw):

  • Uurtarief voor juridische prestaties: € 150,00
  • Kosten dossieropening: € 75,00
  • Kilometervergoeding: € 1,50/km
  • Kopiekost: €0,40/item

We rekenen je enkel aan wat we effectief per tijdseenheid presteren. Daarom rekenen we geen uurtarief aan voor wachttijden of verplaatsingen.

Gedetailleerd overzicht van je kosten

Fides Law werkt met de all-in-one remote workplace LawCloud, zodat wij efficiënter en flexiber kunnen werken. Hierdoor kunnen we in detail alle prestaties van jouw dossier bijhouden, wat de facturatie zeer overzichtelijk maakt. We houden je regelmatig op de hoogte van onze reeds gepresteerde uren, zodat je steeds een overzicht hebt van de openstaande kosten en erelonen. Alle geleverde prestaties en de daaraan gespendeerde tijd voegen we in detail bij de ereloonnota’s, zodat je probleemloos kan nagaan waaruit het gevraagde ereloon is opgebouwd.

De gerechtskosten en de andere uitgaven (gerechtsdeurwaarderskosten, griffiekosten en vertalingskosten, ...) die werden voorgeschoten, worden precies en gedetailleerd in de staat van de kosten en erelonen vermeld.

Ereloonrekening Fides Law : BE17 3631 8529 7221